Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

with a presentation entitled 'Size-dependent transport of microplastics with Population Balance Modelling approach'

with a presentation entitled 'Polymer-Specific Biofouling Determines The Vertical Movement Of Plastics In Freshwater'

with a presentation entitled: 'Lowland rivers as sinks for plastic? A model-based case study relying on in situ observations for the Scheldt estuary in Belgium'

with a presentation entitled: 'A comparative study of numerical modelling for plastic dispersal and fate in aquatic environments'

with a presentation entitled 'Plastic Flux for Innovation and Business Opportunities in Flanders. From knowledge gaps to collaborative innovation. First results'

with a presentation entitled 'Marine Litter in Belgium: From knowledge gaps to collaborative innovation' (https://www.vleva.eu/sites/default/files/2021-06/presentatie_gert_everaert_.pdf)

In this policy informing brief an overview is provided of current plastic removal technologies, knowledge gaps and future opportunities. 

 

Op maandag 13 september bracht een groep van 13 stakeholders uit het PLUXIN consortium en de gebruikersgroep een bezoek aan de Great Bubble Barrier, een innovatieve manier om met behulp van luchtbellen plastic afval te verwijderen uit de waterkolom.

Op vrijdag 12 maart organiseerde VLIZ, in samenwerking met de Blauwe Cluster, een online workshop rond ‘Plastic Catchers’. Deze workshop rond wegvangsystemen voor plastic zwerfvuil in aquatische milieus kadert binnen het VLAIO cSBO PLUXIN project.

Het PLUXIN-project – dat vernieuwende manieren zoekt om plasticvervuiling in kaart te brengen en te valoriseren – ging begin november officieel van start. Alle wetenschappelijke partners en andere betrokkenen uit de industrie, het maatschappelijke middenveld en het beleid kwamen virtueel bijeen om de neuzen in dezelfde richting te zetten en de prioritair te behandelen issues aan te pakken.

Het PLUXIN-project kreeg groen licht van de Vlaamse overheid. In dit innovatieproject bundelen Vlaamse wetenschappers, ondernemers en De Blauwe Cluster de krachten om het plastic dat via havens en rivieren in zee terecht komt met innovatieve en automatische detectiemethoden in kaart te brengen. Einddoel is om oplossingen aan te reiken en in Vlaanderen baanbrekende commerciële initiatieven op te zetten in plastic-sanering van water en sedimenten.

Abonneer je op Nieuws